Miksi hyvä uimataito?

Hyvä uimataito on tärkeä kansalaistaito. Pohjoismainen uimataidon määritelmä kuuluu seuraavasti: henkilö joka pudottuaan niin syvään veteen, että jalat eivät yllä pohjaan nousee pintaan ja ui yhtäjaksoisesti 200m josta viimeiset 50m selällään. Jos et pysty tähän, et ole uimataitoinen. Suomessa hukkuu vuosittain 150-200 ihmistä puutteellisen uimataidon vuoksi. Suomen uimaopetus ja hengenpelastusliiton mukaan tämä on  Asukaslukuun suhteutettuna selvästi muita pohjoismaita enemmän. Suomalaisista noin kolmas osa ei osaa uida kunnolla.

Uiminen on tehokas tapa liikkua. Uimista ei välttämättä aina mielletä kuntoilumuodoksi samalla lailla kuin juoksua tai hiihtoa. Tosiasia on, että uimalla voit kohottaa sykettäsi ja nostaa kutoasi samalla lailla.

Uiminen on erittäin hyvä kuntoilumuoto ylipainoisille, koska se säästää niveliä ja lihasten tehdessä työtä  koko vartalon alueella, insuliiniherkkyys paranee. Uiminen sopii erittäin hyvin laihduttamiseen, kaloreita kuluu tunnin uinnin aikana vauhdista riippuen 300-800kcal. Sen lisäksi että uinti on aktiivista juoksu, sali tai hiihtotreeniä harrastaville  kunnon kohottajana hyvä liikuntamuoto, se myös avaa kipeytyneitä lihaksia.

Hyvä uimataito tekee uimisesta hauskaa. Mikäli harjoittelet riittävästi, voit uida tai kellua käytännössä loputtomiin, vesi ei sinua hukuta!

Soita